B2B Doc is looking for a Finance Officer/Controller

This ad is in Swedish since it is a position for a Swedish speaker:

Vill du vara med och utveckla en organisation som kombinerar bistånd och dokumentärfilm? - B2B Doc söker en Ekonom/Controller på upp till 50%

B2B Doc söker en person som både kan fylla rollen som ekonom och controller. Du kommer vara del av ett mindre team med säte på Filmhuset i Stockholm. Arbetet är omväxlande och ställer krav på flexibilitet liksom hög samarbets- och anpassningsförmåga. Du har ansvar för all ekonomisk rapportering som löpande bokföring, lönehantering inklusive reseräkningar, budgetuppföljning, rapportering av skatt och sociala avgifter samt inkomstdeklaration. Du är även kontaktperson till revisor och bank. Controllerfunktionen omfattar övergripande projektuppföljning inklusive kontroll och attest av projektkostnader liksom granskning av avtal. Du är också delaktig i den bredare utvecklingen av organisationen, inklusive utveckling av finansiella och administrativa rutiner i syfte att säkerställa en god intern kontroll samt uppfylla våra egna och våra finansiärers krav. Arbetet är inledningsvis inte omfattande och uppskattas motsvara högst en halvtid (50%) men över tid kan rollen behöva utökas. 


Vem är du?

Positionen kräver eftergymnasial ekonomiutbildning och erfarenhet av att arbeta som controller eller liknande befattning. I övrigt är följande erfarenheter och kompetenser är särskilt meriterande för tjänsten:

  • Erfarenhet av arbete inom civilsamhällesorganisation

  • Erfarenhet av arbete med biståndsfinansierade projekt

  • Erfarenhet från effektivisering av processer, arbetssätt och systemutveckling

  • Anpassningsbar och lätt att sätta sig in i nya processer

  • En prestigelös lagarbetare

  • Van att arbeta med leveranskrav och under tidspress

  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

  • Erfarenhet av Fortnox

  • Kunskaper i ryska är en bonus

Ansökan 

Vi vill ha ansökan i form av ett CV och ett personligt brev som motiverar varför du söker dig till B2B Doc och vad som lämpar dig för positionen. Skicka in ansökan och frågor om positionen till Paul Dixelius på: paul@b2bdoc.se.

Previous
Previous

B2B Doc at Tempo Documentary Festival - Film Work and Human Rights in Belarus

Next
Next

Story Development Workshop in Tbilisi